Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni salută activarea mecanismelor europene privind Austria

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni precizează că a luat notă de decizia Comisiei Europene de a deschide împotriva Austriei procedura de infringement în privinţa indexării alocaţiilor pentru copii şi salută faptul că mecanismele şi instituţiile Uniunii Europene acţionează.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2019 - 17:11

Ministerul îşi exprimă încrederea că procedurile legale prevăzute în asemenea situaţii vor duce la o soluţionare a acestui dosar care este unul la nivel european şi cere o rezolvare la nivel european.
 
„Prin această decizie, Comisia Europeană confirmă că legea intrată în vigoare la 1 ianuarie 2019 în Austria, prin care se reduc alocaţiile copiilor cetăţenilor europeni care lucrează în această ţară, în funcţie de statul de rezidenţă al copiilor, încalcă normele UE în materie de securitate socială, precum şi principiul egalităţii de tratament aplicat lucrătorilor care sunt cetăţeni ai unui alt stat membru, în ceea ce priveşte beneficiile sociale şi fiscale (Regulamentul UE nr. 492/2011). Pentru cetăţenii români aflaţi în Austria şi care au copiii în România, măsura a însemnat reducerea cu aproximativ 50% a alocaţiilor primite”, mai precizează MRP într-un comunicat.
 
Ministerul menţionează că va continua să trateze cu prioritate situaţia românilor din Austria afectaţi de indexarea alocaţiilor pentru copii, precum şi demersurile şi procedurile iniţiate de forurile europene.
 
Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva Austriei din cauza noii legislaţii austriece care prevede că familiile cu copii care locuiesc în alt stat membru vor primi alocaţia conform nivelului de trai din ţara de origine, măsură care afectează inclusiv lucrătorii români.

Comentarii

loading...