6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMinisterul de Externe din Iran: Netanyahu este un "mincinos inveterat"

Ministerul de Externe din Iran: Netanyahu este un “mincinos inveterat”

Aceste afirmaţii ”răsuflate, lipsite de interes şi ruşinoase” sunt ale unor ”lideri sionişti (care) nu văd alte mijloace pentru a asigura supravieţuirea regimului lor ilegal decât să-i ameninţe pe alţii recurgând la un bluf reşapat”, se afirmă în comunicatul postat pe site-ul Ministerului iranian de Externe.

”Netanyahu şi regimul sionist de tristă celebritate, ucigaş de copii, ar trebui totuşi să înţeleagă că opinia publică mondială este suficient de educată şi de înţeleaptă” pentru a nu crede astfel de afirmaţii, adaugă textul.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat luni seară, la posturile de televiziune din ţara sa, că Israelul dispune de ”probe concludente” despre existenţa unui ”plan secret” pe care Iranul l-ar putea activa în orice moment pentru a se dota cu bomba atomică.

Afirmaţiile lui Netanyahu survin în contextul în care preşedintele american Donald Trump urmează să anunţe până la 12 mai dacă va retrage – aşa cum a ameninţat în repetate rânduri – sau nu Statele Unite din acordul internaţional privind programul nuclear iranian.

Acordul, încheiat în iulie 2015 la Viena între Teheran şi grupul 5+1 (SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania), prevede limitarea programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă