Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Militarul ucis în Afganistan, cetăţean de onoare al municipiului Buzău

Caporalul Ciprian Ştefan Polschi, în vârstă de 38 de ani, ucis joi în Afganistan, a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Buzău în cadrul şedinţei de luni a Consiliului Local.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2019 - 17:02

Primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că "eroul militar s-a sacrificat pentru ţară, dar şi pentru familie, are doi copii cu probleme, soţia lui este angajată a primăriei ca însoţitor a persoanelor cu probleme, iar comunitatea locală nu au făcut altceva decât să acorde o recunoaştere sacrificiului său şi un ajutor financiar pentru această familie".

Potrivit edilului, acesta va fi înmormântat în Cimitirul eroilor din Buzău cu onoruri militare.

Ciprian Polschi îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul. Acesta şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Acesta a fost avansat post-mortem sublocotenent şi decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de cavaler cu însemne pentru război.

Ciprian Polschi este al cincilea militar buzoian căzut în teatrele de operaţiuni din străinătate după subofiţerul Dan Ciobotaru, din localitatea Pinu, comuna Brăeşti, aflat cu Batalionul 33 Manevră în Afganistan care şi-a pierdut viaţa pe 23 iunie 2010 în timpul unei misiuni de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar, Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu care şi-au pierdut viaţa pe 7 mai 2016, în urma unui eveniment care a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani şi caporalul Mădălin Stoica, sanitar în cadrul Batalionului 280 Infanterie din Focşani, decedat pe 15 septembrie 2017 în urma exploziei unui vehicul capcană.

Comentarii

loading...