11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalMilitanţi anti-Brexit critică absenţa lui Farage în a doua zi a marşului...

Militanţi anti-Brexit critică absenţa lui Farage în a doua zi a marşului spre Londra

Manifestanţii reuniţi duminică la Middleborough (circa 50 km de Sunderland), unde a continuat “March To Leave”, au fost întâmpinaţi de pancarte cu întrebarea: “Unde-i Nigel?”, amplasate pe ruta protestului de un grup de campanie anti-Brexit, Led By Donkeys (Conduşi de măgari).

“Un politician oportunist a conceput o schemă care nu a putut fi pusă în practică. I-a convins pe membrii publicului să facă sacrificii să-şi ducă planul mai departe şi a recrutat milionari să îl finanţeze. Iar când a eşuat a plecat pur şi simplu. #MarchToLeave nu este decât o metaforă de 14 zile pentru Brexit” – a transmis pe Twitter grupul de campanie anti-Brexit.

În schimb, Richard Tice, copreşedinte al grupului Leave Means Leave (Plecarea e plecare), organizator al marşului, a asigurat tot pe Twitter că sprijinul pentru acest protest a fost “uriaş” la Middleborough şi că “alegătorii de rând sunt furioşi pe Parlament că a trădat Brexitul”.

Potrivit site-ului campaniei, biletele pentru aşa-zişii “mărşăluitori de bază”, care au plătit 50 de lire pentru cazare, mic dejun şi cină pentru cel puţin două zile de participare la eveniment, s-au epuizat deja.

Marşul de protest urmează să se încheie în faţa parlamentului britanic la 29 martie, dată stabilită iniţial pentru ieşirea efectivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cele mai citite

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă