Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Militanţi anti-Brexit critică absenţa lui Farage în a doua zi a marşului spre Londra

Fostul lider UKIP (Partidul Independenţei Regatului Unit) şi al campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din UE, Nigel Farage, nu a fost prezent duminică în a doua zi a marşului de protest pentru Brexit pe care l-a lansat în ajun la Sunderland, relatează luni Press Association.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.03.2019 - 09:59

Manifestanţii reuniţi duminică la Middleborough (circa 50 km de Sunderland), unde a continuat "March To Leave", au fost întâmpinaţi de pancarte cu întrebarea: "Unde-i Nigel?", amplasate pe ruta protestului de un grup de campanie anti-Brexit, Led By Donkeys (Conduşi de măgari).

"Un politician oportunist a conceput o schemă care nu a putut fi pusă în practică. I-a convins pe membrii publicului să facă sacrificii să-şi ducă planul mai departe şi a recrutat milionari să îl finanţeze. Iar când a eşuat a plecat pur şi simplu. #MarchToLeave nu este decât o metaforă de 14 zile pentru Brexit" - a transmis pe Twitter grupul de campanie anti-Brexit.

În schimb, Richard Tice, copreşedinte al grupului Leave Means Leave (Plecarea e plecare), organizator al marşului, a asigurat tot pe Twitter că sprijinul pentru acest protest a fost "uriaş" la Middleborough şi că "alegătorii de rând sunt furioşi pe Parlament că a trădat Brexitul".

Potrivit site-ului campaniei, biletele pentru aşa-zişii "mărşăluitori de bază", care au plătit 50 de lire pentru cazare, mic dejun şi cină pentru cel puţin două zile de participare la eveniment, s-au epuizat deja.

Marşul de protest urmează să se încheie în faţa parlamentului britanic la 29 martie, dată stabilită iniţial pentru ieşirea efectivă a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Comentarii