Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Credit Suisse adăposteşte conturile foştilor înalţi responsabili din Venezuela,

Milioanele corupţilor venezueleni se spală în conturi elveţiene

Credit Suisse adăposteşte conturile foştilor înalţi responsabili din Venezuela, inculpaţi pentru corupţie de Departamentul american de Justiţie.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

12.03.2018 - 23:27

Finma, autoritatea elveţiană pentru reglementare financiară, a deschis o anchetă asupra mai multor bănci din Elveţia în contextul scandalului ce implică bănci elveţiene, care ar fi acceptat sume de bani provenite dintr-o afacere de deturnare de fonduri în Venezuela, ce aminteşte de scandalul Petrobras din Brazilia.

Potrivit Departamentului american de Justiţie, sumele implicate ating un miliard de dolari şi o parte se află în Elveţia.

Afacerea a izbucnit la ­sfârșitul anului trecut, când patru înalţi responsabili venezueleni au fost ­arestaţi în Spania la cererea autorităţilor americane, între care un fost viceministru al Energiei din Guvernul Chavez, Nervis Villalobos Cárdenas. Ei sunt acuzaţi că au deturnat fondurile companiei petroliere naţionale din Venezuela, PDVSA, 27 milioane de dolari fiind spălați în Elveţia.

Departamentul Justiției a inculpat zilele trecute cele patru persoane arestate, adăugând un al cincilea complice, aflat în libertate, pentru spălare de bani şi asociere în grup oganizat. Acuzaţii nu s-au adresat direct băncii Credit Suisse, fiind ajutaţi de o societate de gestiune, identificată ca „Swiss Company A”.

Este vorba despre Eagle Wealth Management AG, o societate cu sediul în centrul oraşului Zürich. Oficiul federal elveţian de Justiţie a cerut informaţii de la peste 20 de bănci, ­precizând că procedurile juridice reciproce (SUA-Elveţia) au o „dimensiune apropiată de cea a afacerii de corupţie care a zguduit FIFA”.  

Comentarii

loading...