9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalMike Pompeo: Sunt dovezi enorme că virusul a provenit din laboratorul chinez

Mike Pompeo: Sunt dovezi enorme că virusul a provenit din laboratorul chinez

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a susținut duminică că există „dovezi enorme” despre focarul de coronavirus că ar fi provenit dintr-un laborator chinez.
Afirmațiile lui Mike Pompeo, au fost făcute într-un interviu din această săptămână pentru ABC, și au reprezentat o escaladare a retoricii.

Mike Pompeo a spus anterior că SUA examinează posibilitatea ca virusul să provină dintr-un laborator din Wuhan, China. Însă duminică, Pompeo a declarat: „Există dovezi enorme că de acolo a început”, adăugând ulterior: „Pot să vă spun că există o cantitate semnificativă de dovezi că acesta (n.r. coronavirusul) a provenit din acel laborator din Wuhan.” Secretarul de stat a mai adăugat că acest ar fi creat artificial, de om :„Uite, cei mai buni experți de până acum par să creadă că a fost făcut de om (n.r. manmade). Nu am niciun motiv să nu cred asta în acest moment “, a spus el.

 

Foto:12.07.2018. BRUXELLES, BELGIA. Conferință de presă a lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pompeo, Secretar de Stat, în cadrul Organizației Tratatului NATO Nord-Atlantic SUMMIT 2018

Donald Trump a făcut joi o acuzație similară, spunând că este în posesia unor dovezi că pandemia a început într-un laborator chinez, dar nu i s-a permis să le dezvăluie în public.
Până duminică după-amiază, potrivit cercetătorilor de la Johns Hopkins University, în SUA au fost confirmate 1.134.507 de cazuri de coronavirus și peste 66.000 de decese. La nivel mondial, au fost confirmate aproape 3,5 milioane de cazuri și peste 245.000 de oameni au murit.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă