Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

12 aprilie 2018 - Washington, SUA - Audiere de confirmare a lui Mike Pompeo în calitate de secretar de stat Credit foto: Rudy. K

Mike Pompeo: Sunt dovezi enorme că virusul a provenit din laboratorul chinez

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

03.05.2020 - 23:07

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a susținut duminică că există „dovezi enorme” despre focarul de coronavirus că ar fi provenit dintr-un laborator chinez.
Afirmațiile lui Mike Pompeo, au fost făcute într-un interviu din această săptămână pentru ABC, și au reprezentat o escaladare a retoricii.

Mike Pompeo a spus anterior că SUA examinează posibilitatea ca virusul să provină dintr-un laborator din Wuhan, China. Însă duminică, Pompeo a declarat: „Există dovezi enorme că de acolo a început”, adăugând ulterior: „Pot să vă spun că există o cantitate semnificativă de dovezi că acesta (n.r. coronavirusul) a provenit din acel laborator din Wuhan.” Secretarul de stat a mai adăugat că acest ar fi creat artificial, de om :„Uite, cei mai buni experți de până acum par să creadă că a fost făcut de om (n.r. manmade). Nu am niciun motiv să nu cred asta în acest moment ", a spus el.

 

Foto:12.07.2018. BRUXELLES, BELGIA. Conferință de presă a lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, Mike Pompeo, Secretar de Stat, în cadrul Organizației Tratatului NATO Nord-Atlantic SUMMIT 2018


Donald Trump a făcut joi o acuzație similară, spunând că este în posesia unor dovezi că pandemia a început într-un laborator chinez, dar nu i s-a permis să le dezvăluie în public.
Până duminică după-amiază, potrivit cercetătorilor de la Johns Hopkins University, în SUA au fost confirmate 1.134.507 de cazuri de coronavirus și peste 66.000 de decese. La nivel mondial, au fost confirmate aproape 3,5 milioane de cazuri și peste 245.000 de oameni au murit.

Comentarii