Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

. Potrivit unor surse directe, în centrul comercial erau aproximativ 1.500 de persoane în momentul izbucnirii incendiului

Mii de protestatari au cerut numărul adevărat de victime ale incendiului din Kemerovo

Protestatarii au cerut autorităţilor ruse să publice numărul real al victimelor care au ars în incendiul din centrul comercial Zimnyaya Vishnya, în orașul siberian Kemerovo.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

27.03.2018 - 21:45

Manifestanţii au acuzat autorităţile că ascund detalii despre incident și au cerut guvernatorului regiunii Kemerovo să le răspundă la întrebări şi să le fie permis accesul în locul unde au fost transportate cadavrele.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a catalogat ca „neglijenţa criminală şi nepăsarea” cauzele incendiului produs în centrul comercial, în urma căruia 64 de persoane au murit, printre care cel puțin 41 de copii, și alte peste 60 au fost rănite.

Liderul de la Kremlin a vizitat locul tragediei şi a depus un buchet de trandafiri în zona memorială amplasată în apropierea clădirii.

Anchetatorii au constatat că alarma de incendiu din cadrul centrului comercial nu mai funcţiona de la 19 martie şi nimeni nu a făcut demersuri pentru a remedia această situaţie.

Totodată, unul dintre agenţii de securitate ai mall-ului nu a reuşit să pornească sistemul de avertizare vocală, întrucât nu avea pregătirea necesară.

La 25 martie, un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al centrului comercial Zimnyaya Vishnya din oraşul siberian Kemerovo, alcătuit din patru etaje şi cu suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi.  

Comentarii