14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMii de protestatari au cerut numărul adevărat de victime ale incendiului din...

Mii de protestatari au cerut numărul adevărat de victime ale incendiului din Kemerovo

Manifestanţii au acuzat autorităţile că ascund detalii despre incident și au cerut guvernatorului regiunii Kemerovo să le răspundă la întrebări şi să le fie permis accesul în locul unde au fost transportate cadavrele.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a catalogat ca „neglijenţa criminală şi nepăsarea” cauzele incendiului produs în centrul comercial, în urma căruia 64 de persoane au murit, printre care cel puțin 41 de copii, și alte peste 60 au fost rănite.

Liderul de la Kremlin a vizitat locul tragediei şi a depus un buchet de trandafiri în zona memorială amplasată în apropierea clădirii.

Anchetatorii au constatat că alarma de incendiu din cadrul centrului comercial nu mai funcţiona de la 19 martie şi nimeni nu a făcut demersuri pentru a remedia această situaţie.

Totodată, unul dintre agenţii de securitate ai mall-ului nu a reuşit să pornească sistemul de avertizare vocală, întrucât nu avea pregătirea necesară.

La 25 martie, un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al centrului comercial Zimnyaya Vishnya din oraşul siberian Kemerovo, alcătuit din patru etaje şi cu suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi.  

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă