15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMii de persoane din caravanele cu migranţi au cerut azil în Mexic

Mii de persoane din caravanele cu migranţi au cerut azil în Mexic

Până în prezent, 3.230 de cereri de azil au fost depuse, potrivit unui comunicat al secretariatului Ministerului mexican de Interne.

Dintre solicitanţi, 2.697 de persoane au primit documente temporare care le permit să lucreze în Mexic în timp ce aşteaptă un plan sigur din partea Comisiei mexicane privind asistenţa pentru refugiaţi. Persoanele care au cerut azil în Mexic au primit hrană şi asistenţă medicală.

În ultimele luni, trei caravane cu migranţi din Guatemala, Honduras şi El Salvador care au fugit din cauza violenţelor din ţările lor speră să ajungă şi să intre în SUA.

Se estimează că între 2.000 şi 4.300 de migranţi din prima caravană, ce a plecat din Honduras pe 13 octombrie, se aflau marţi pe stadionul din Ciudad de Mexico. Ei aşteaptă sosirea altor persoane din America Centrală şi se află la 930 km de cea mai apropiată graniţă cu SUA.

În altă parte, o a doua caravană, formată din 1.500-2.000 de persoane, a ajuns la Tapanatepec, în statul mexican Oaxaca.

Un al treilea grup, format din 2.000 de salvadorieni, se află în Huixtla, la circa 250 de km sud de Tapanatepec.

Cele trei caravane cu migranţi sunt hotărâte să treacă graniţa în SUA, în pofida avertismentelor preşedintelui american Donald Trump că nu va permite acest lucru.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă