Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de legea privind orele suplimentare de lucru

Câteva mii de persoane au protestat la Budapesta sâmbătă faţă de o nouă lege privind orele suplimentare la locul de muncă, supranumită "legea sclaviei", scrie Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2019 - 20:54

Mărşăluind prin centrul Budapestei în spatele unui banner pe care scria „Ne-am săturat”, protestatarii au fluturat steagul Ungariei şi pe cel al Uniunii Europene în drum spre punctul central al protestului, la Castelul Buda.

„Ignoră total ce spunem şi ce dorim, ceea ce este iritant”, a declarat Lajos Kovacs, unul dintre protestatari.

Fidesz, partidul aflat la guvernare şi condus de premierul Viktor Orba, a  trecut prin parlament legea care permite angajatorilor să le ceară angajaţilor să lucreze până la 400 de ore suplimentare pe an.

Orban a declarat că legea este în interesul angajaţilor care au posibilitatea legală de a lucra suplimentar într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Un sondaj al Zavecz Research publicat în această săptămână a arătat că susţinerea faţă de Fidesz a scăzut cu trei puncte până la 32% la sută în ianuarie, dar chiar şi aşa, partidul se menţine înaintea rivalilor.

Partidul naţionalist Jobbik beneficiază de 11% dintre votanţi iar socialiştii au 7% conform sondajului, care a arătat că o treime dintre cei intervievaţi nu au o preferinţă pentru un anume partid.

Comentarii

loading...