18.5 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022
AcasăInternaționalMii de oameni au rămas înzăpeziți, în urma ninsorilor din Istanbul

Mii de oameni au rămas înzăpeziți, în urma ninsorilor din Istanbul

Zborurile au fost suspendate pentru a doua zi pe aeroportul din Istanbul, iar mii de oameni au rămas înzăpeziți în urma ninsorilor abundente care au lovit Turcia.

Vehiculele private au fost interzise de pe străzile orașului marți, deoarece zăpada abundentă a blocat traficul. Ninsoarea a lăsat oamenii blocați în cel mai mare oraș al Turciei și în toată țara.

Mii de oameni au rămas înzăpeziți în Istanbul

De asemenea, vremea nefavorabilă a blocat aeroportul din Istanbul pentru a doua zi la rând. Zeci de zboruri au fost anulate, iar imaginile cu tavanul unui terminal prăbușit au făcut înconjurul lumii. Sute de pasageri blocați așteaptă să se îmbarce, după ce au petrecut noaptea pe în aeroport.

„Suntem deja aici de mai bine de 24 de ore. Trebuia să călătorim la Paris, dar nu ni s-a dat nicio informație. Nimeni de la aeroport nu ne-a dat nicio informație. Zborurile noastre au fost cumva schimbate pentru mâine – care este astăzi -, cu puțină confuzie și dispută”., a spus Selim Kilik.

Ninsorile au început în toată țara la sfârșitul săptămânii trecute și s-au intensificat în ultimele zile. Într-o mișcare rară, guvernatorul Istanbulului a interzis marți mașinile private de pe străzile orașului. Mulți lucrători publici au primit concediu pentru a reduce naveta la minimum.

Autoritățile le-au cerut turcilor să curețe zăpada în fața caselor și a magazinelor pentru a ajuta echipele de urgență. În sudul Turciei, zăpada a căzut pe plajele orașului stațiune Antalya pentru prima dată în 29 de ani.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ciucă a cerut sprijinul Coreei de Sud pentru aderarea României la OCDE

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu omologul său sud-coreean Han Duck-soo, prilej cu care demnitarul român a solicitat sprijin pentru aderarea la...

Agricultura sustenabilă: Ce presupune, cum se realizează

În condițiile în care nivelul de poluare a atins cote alarmante, iar resursele naturale se epuizează într-un ritm alert, se vorbește tot mai des...

Cetățenii ucraineni vor primi consultaţii medicale gratuite în România

Locuitorii din Ucraina aflați pe teritoriul României vor primi consultaţii medicale gratuite în România, anunță un comunicat de presă transmis de Crucea Roșie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă