Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sute de migranţi din America Centrală şi-au reluat sâmbătă marşul prin Mexic.

Migranţii din America Centrală îşi reiau marşul spre SUA

Sute de migranţi din America Centrală şi-au reluat sâmbătă marşul prin Mexic, către frontiera Statelor Unite, relatează Reuters, via Agerpres.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

11.11.2018 - 09:40

În SUA, preşedintele Donald Trump a suspendat practic, vineri, acordarea de azil celor care intră ilegal pe teritoriul american. Ordinul a intrat în vigoare sâmbătă: cei care solicită azil trebuie să se prezinte doar în punctele de intrare desemnate şi să respecte alte restricţii, publicate joi.

"Nu contează ce reguli impune guvernul, nu ne putem întoarce în ţările noastre. Am un glonţ în braţ şi altul în umăr. Dacă mă întorc acasă, mai bine duc un sicriu", a declarat unul din migranţi, originar din Honduras, care a acceptat să-şi spună doar prenumele - Julio Cesar.

Caravana, formată mai ales din hondurieni, s-a pus din nou în mişcare după patru zile de pauză în Ciudad de Mexico. Oamenii au luat mai întâi metroul, apoi au mers pe jos până în oraşul Tepotzolan, unde autorităţile i-au urcat în autobuze şi camionete. Forţele de ordine au oprit şoferi şi i-au întrebat dacă iau migranţi până la Queretaro, unde s-a amenajat un adăpost pe un stadion.

Primii migranţi ar putea ajunge la Tijuana luni, iar alţii pe parcursul săptămânii viitoare. Dincolo de frontieră, au fost desfăşuraţi în aşteptarea lor peste 5000 de militari americani. Misiunea acestora este să ajute grănicerii în eforturile de oprire a "invaziei", cum a numit preşedintele Trump fluxul de refugiaţi.

Comentarii