Foto: Facebook

Michel Barnier, negociatorul UE pentru Brexit, a fost numit consilier special al președintei CE

Fostul negociator al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a fost numit marţi consilier special al preşedintei CE, Ursula von der Leyen, cu privire la Brexit, la câteva săptămâni după acordul comercial încheiat in extremis cu Londra, a anunţat executivul european, citat de AFP.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2021 - 20:24

Începând de la 1 februarie, "el va o consilia pe preşedinta noastră cu privire la aplicarea acordului de retragere, precum şi asupra procesului de ratificare şi cu privire la acordul de comerţ şi cooperare", a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei.

Fost membru al Guvernului frances, Michel Barnier (70 de ani), s-a declarat onorat să-şi continue munca pentru Comisie "câteva săptămâni".

Maros Sefcovic, alt vicepreşedinte al Comisiei, va fi reprezentantul UE în Consiliul de parteneriat comun, însărcinat să gestioneze viitoarea relaţie cu Londra şi instituit în cadrul acestui acord pentru comerţ şi cooperare, a precizat Schinas.

La 24 decembrie, după luni de negocieri tensionate, UE şi Marea Britanie au încheiat un acord istoric cu privire la viitoarele lor relaţii comerciale, permiţând astfel să fie evitat şocul unui "no deal".

Comentarii