13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMexicanii vor să îi gonească înapoi pe emigranții din Caravanele Ilegalilor

Mexicanii vor să îi gonească înapoi pe emigranții din Caravanele Ilegalilor

Câteva caravane ale emigranţilor ilegali au plecat din nordul Hondurasului la mijlocul lui octombrie şi au început să sosească în timpul weekendului în Tijuana, la frontiera de nord-vest a Mexicului cu statul american California.

Circa 300 de protestatari mexicani s-au adunat în mijlocul sensului giratoriu de pe principalul bulevard al oraşului, Paseo de los Heroes, fluturând drapele mexicane şi arborând pancarte în care emigranţii ilegali erau numiţi “invadatori” şi “nedoriţi”.

Acesta a fost al doilea asemenea protest. Miercurea trecută, un grup de localnici s-a confruntat cu mai mulţi emigranţi în oraşul de coastă Playas din districtul Tijuana.

În jur de 2.400 de emigranţi au început să sosească începând de sâmbătă la adăposturile improvizate din Tijuana. Potrivit autorităţilor locale, alţi 1.800 de emigranţi s-au adunat în oraşul de frontieră Mexicali, capitala statului mexican Baja California.

Guvernul mexican a estimat anterior că şansele pentru emigranţii din America Centrală sosiţi în oraşul de frontieră Tijuana de a intra în SUA sunt “practic nule”. “Posibilităţile lor de a intra în SUA sunt practic nule şi ei o ştiu, este vorba de o populaţie (…) vulnerabilă, iar ceea ce se poate întâmpla la frontieră este foarte riscant”, a atenţionat ministrul mexican de Interne, Alfonso Navarrete Prida.

O caravană de circa 2.000 de emigranţi din America Centrală a sosit joi în oraşul mexican Tijuana, la frontiera cu SUA, unde au fost desfăşuraţi mii de soldaţi americani. Caravana a plecat din 13 octombrie din San Pedro Sula, Honduras, iar emigranţii ilegali au parcurs peste 4.300 de kilometri, în special pe jos sau cu autostopul, până în Tijuana.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă