Mexic: Al şaptelea jurnalist omorât

Un jurnalist a fost găsit omorât în portbagajul unei maşini abandonate în Mexic, fiind al şaptelea caz de jurnalist ucis de la începutul anului, conform AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

31.07.2019 - 18:26

Corpul neînsufleţit al lui Rogelio Barragan, directorul site-ului de ştiri Guerrero Al Instante, a fost descoperit 'cu răni la faţă şi cu o rană în zona creierului', a precizat procuratura statului Morelos, fără a furniza alte informaţii. Jurnalistul avea mai mult de zece ani de experienţă, a subliniat organizaţia de apărare a libertăţii presei Reporteri fără Frontiere (RSF). 'Vom continua să anchetăm mai mult pentru a ne asigura că asasinatul a avut legătură cu munca sa', a declarat pentru AFP Balbina Flores, directoare a RSF din Mexic.

Portalul Gerrero Al Instante are ca angajaţi circa zece jurnalişti. Mexicul se numără printre ţările cele mai periculoase pentru presă, cu peste 100 de jurnalişti ucişi după 2000 pe fondul violenţelor legate de traficul de droguri şi de corupţia politică. Majoritatea acestor crime rămân nepedepsite. În 2018, zece jurnalişti au fost asasinaţi în diferite regiuni ale ţării. Pentru 2019, conform unui bilanţ la RSF, Mexicul este ţara unde, de la începutul anului, au fost omorâţi cei mai mulţi jurnalişti. 

Comentarii