22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalMexic: 159 de migranţi deţinuţi în captivitate au fost salvaţi de poliţie

Mexic: 159 de migranţi deţinuţi în captivitate au fost salvaţi de poliţie

Victimele, de diferite naţionalităţi, “au afirmat că au plătit 45.000 de pesos (2.000 de euro) pentru a fi duşi la Tijuana (oraş situat la frontiera cu SUA), ceea ce ei (traficanţii) nu au făcut”, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă Fernando Rosales, secretar de stat pentru Securitate Publică.

Membri ai acestei bande organizate au fost plasaţi în detenţie de procurorul oraşului Puebla, capitala statului omonim, în centrul Mexicului.

Persoanele fără acte, care erau ţinute într-o clădire din oraşul Acajete, sunt în stare de sănătate bună şi ar urma să fie preluate în grijă de Institutul Naţional pentru Imigraţie al Mexicului.

Oraşul mexican Tijuana este locul unde vor să ajungă migranţi din America Latină, pentru a putea intra apoi ilegal în SUA. O caravană plecată pe 13 octombrie 2018 din Honduras şi care a parcurs circa 4.300 km a ajuns în noiembrie la Tijuana, în faţa oraşului american San Diego. În total, caravana număra mai mult de 6.000 de migranţi, majoritatea familii din Honduras, care au fost cazaţi de autorităţile din Tijuana într-un centru sportiv dintr-o zonă periferică, la câţiva metri de zidul de frontieră.

La 25 noiembrie 2018, forţele de ordine americane au respins cu ajutorul gazelor lacrimogene aproximativ 500 de migranţi ce încercau să traverseze zidul de frontieră. Acest episod a traumatizat mulţi migranţi care s-au resemnat să se întoarcă în ţara lor de origine sau să se instaleze în Mexic.

În paralel, construcţia unui zid promis de Trump pentru întreaga frontieră de 3.200 de kilometri cu Mexicul este în centrul unui impas bugetar în Statele Unite ce paralizează administraţiile federale din 22 decembrie.

Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Probleme pe aeroportul din Dubai. Zbourile au fost deviate

Aeroportul Internațional din Dubai a deviat temporar zborurile la sosire marți, 16 aprilie 2024, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au anunțat oficialii, adăugând că...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă