Mesajul Papei Francisc de Crăciun. Suveranul Pontif a vorbit și despre vaccinul anti COVID

Papa Francisc a transmis, vineri, un mesaj tuturor credincioșilor cu ocazia Crăciunului și a vorbit despre nevoia de fraternitate între toate ţările lumii, îndemnându-le să împartă între ele vaccinurile dezvoltate împotriva COVID-19.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.12.2020 - 20:28

Având în vedere restricțiile sanitare, Papa Francisc a rost tradiţionalul său mesaj "Urbi et Orbi" în cadrul unei alocuţiuni online, ce a fost difuzată din interiorul Palatului Apostolic din Vatican şi nu de la balconul în aer liber al Bazilicii Sfântul Petru, aşa cum se întâmpla de obicei, în faţa unei mulţimi compuse din zeci de mii de credincioşi.

Pandemia de COVID-19 şi efectele ei sociale şi economice au dominat mesajul său de vineri, în care suveranul pontif a transmis un îndemn la unitate globală şi la ajutorarea ţărilor care sunt afectate de conflicte militare şi de crize umanitare. „În acest moment istoric, marcat de criza ecologică şi de grave dezechilibre economice şi sociale agravate de pandemia de coronavirus, avem nevoie mai mult ca oricând de fraternitate”, a declarat papa Francisc.

Suveranul pontif a îndemnat la o fraternitate concretă, care să depăşească familia, etnia, religia, limba şi cultura. „Iar acest lucru este valabil şi pentru relaţiile dintre popoare şi naţiuni”, a adăugat el.

Afirmând că sănătatea este o chestiune internaţională, liderul de la Vatican a criticat aşa-zisul "naţionalism al vaccinurilor", care, potrivit temerilor exprimate de reprezentanţii ONU, ar putea să agraveze pandemia de coronavirus dacă ţările sărace vor fi ultimele state care vor primi vaccinuri anti-COVID-19. „Fie ca Fiului Domnului să reînnoiască în politicieni şi în liderii de guverne acel spirit al cooperării internaţionale, începând cu îngrijirile medicale, pentru a ne asigura că toţi oamenii vor avea acces la vaccinuri şi tratament. În faţa unei provocări care nu cunoaşte graniţe, nu putem să ridicăm ziduri. Suntem cu toţii în aceeaşi barcă”, a mai spus papa Francisc.

Liderul de la Vatican a cerut, totodată, ajutorarea persoanelor care suferă din cauza crizelor umanitare şi a dezastrelor naturale din Burkina Fasso, Mali, Niger, Filipine şi Vietnam.

Comentarii