Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Merkel: Ţinta NATO de 2% din PIB pentru Apărare nu este un ''fetiş''

Angela Merkel a declarat luni că este important ca Germania să îşi respecte angajamentele asumate în cadrul NATO, inclusiv prin decizii de a impulsiona cheltuielile militare pentru a ajunge la ţinta de 2% din Produsul Intern Brut pentru bugetul Apărării.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 14.05.2018 - 16:54

Cancelarul Angela Merkel a declarat luni că este important ca Germania să îşi respecte angajamentele asumate în cadrul NATO, inclusiv prin decizii de a impulsiona cheltuielile militare pentru a ajunge la ţinta de 2% din Produsul Intern Brut pentru bugetul Apărării, relatează Reuters.

Această ţintă nu este un "fetiş", ci reflectă cerinţele în schimbare privind securitatea în lume, a declarat Angela Merkel la o întâlnire cu ofiţeri de rang înalt ai armatei.

Ea a mai spus că este clar că armata germană are nevoie să-şi reconstruiască rezervele de echipamente militare după ani în care cheltuielile au fost reduse.

Angela Merkel a făcut de asemenea apel ca Germania să-şi păstreze angajamentele multilaterale, într-un moment în care SUA s-au retras din acordul nuclear cu Iranul şi din acordul de la Paris privind clima.

Ea a adăugat totodată că relaţia transatlantică va rămâne un pilon solid al securităţii europene, în ciuda acestor diferenţe.

Comentarii

loading...