Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Merkel promite să majoreze bugetul apărării

Cancelarul german Angela Merkel a promis joi să majoreze semnificativ bugetul pentru apărare, în contexul criticilor din partea SUA că nu-şi asumă pe deplin partea de responsabilitate ca stat membru al NATO, relatează DPA și Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2018 - 12:41

Într-un discurs susţinut joi în Bundestag, Merkel a spus că Germania este angajată în a acţiona pentru atingerea ţintei stabilite de NATO de alocare a 2% din PIB pentru cheltuielile militare.

"Această chestiune fundamentală - sunt ferm convinsă - este, nici mai mult, nici mai puţin, despre viitoarea conservare a alianţei transatlantice", a adăugat ea, făcând aluzie la Washington, unde preşedintele Donald Trump i-a făcut observaţie în mod repetat pentru neîndeplinirea acestei ţinte.

"Nu este un secret faptul că alianţa transatlantică se află sub tensiune în acest moment, dar suntem convinşi că alianţa rămâne centrală în ceea ce priveşte securitatea noastră comună", a mai spus Merkel.

Cancelarul german a afirmat totodată că UE trebuie să continue să discute cu SUA pentru a evita un război comercial.

De asemenea, Merkel a declarat că trebuie să rămână pe masă oferta adresată Rusiei pentru dialog cu scopul de a pune capăt conflictului din estul Ucrainei.

Comentarii

loading...