Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Merkel promite să lupte până la capăt pentru a se evita un Brexit fără acord

Cancelarul german Angela Merkel a promis miercuri că ''se va bate până în ultima oră a zilei'' Brexit-ului pentru o ieşire ordonată a Regatului Unit din Uniunea Europeană, îndeosebi pentru a menţine pacea în Irlanda de Nord, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2019 - 19:45

''Mă voi bate până în ultima oră a zilei (Brexit-ului) pentru a se ajunge la o ieşire ordonată'', a declarat dna Merkel într-o conferinţă de presă cu o zi înainte de deplasarea sa la Dublin, unde există îngrijorări în legătură cu consecinţele unei restabiliri a frontierei dintre Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în cazul unui Brexit dur.

În insula irlandeză ''problema este 'violenţă sau fără violenţă'. De aceea mă voi gândi intens la problema frontierei, la modul de a găsi o soluţie care să împiedice un Brexit dur'', a adăugat ea.

Deputaţii britanici au respins deja de trei ori acordul privind Brexit-ul negociat între UE şi premierul britanic Theresa May, din cauza îndeosebi a backstop-ului (plasă de siguranţă), o măsură în ultimă instanţă ce are drept scop evitarea revenirii unei frontiere fizice între cele două Irlande în scopul de a menţine acordurile de pace din 1998 şi integritatea pieţei unice europene. Opozanţii acestui mecanism se tem că vor rămâne pe o durată nedefinită ''prinşi'' în UE.

Deputaţii au respins totuşi până acum toate alternativele, astfel că Regatul Unit riscă o ieşire din UE fără acord începând din 12 aprilie.

Comentarii

loading...