Cancelarul German - Angela Merkel, 2020

Merkel l-a vizitat pe criticul Kremlinului Navalny în spital

Cancelarul german Angela Merkel l-a vizitat pe politicianul rus de opoziție Alexei Navalny în timp ce era în tratament într-un spital din Berlin pentru otrăvire, a declarat luni Navalny.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

02.10.2020 - 20:50

Știrea întâlnirii este susceptibilă de a enerva Moscova, care respinge constatarea experților germani, francezi și suedezi că Navalny a fost otrăvit cu un agent nervos, în Rusia, luna trecută. Rusia a criticat în mod repetat Berlinul pentru ceea ce Moscova numește ca fiind un eșec de a împărtăși informații despre caz.
 
Confirmând un articol al revistei germane Der Spiegel, Navalny a scris pe Twitter că a fost „o întâlnire privată și o conversație cu familia”.
 
El a adăugat: „Îi sunt foarte recunoscător cancelarului Merkel pentru că m-a vizitat în spital”.
 
Anterior, un purtător de cuvânt al lui Merkel a refuzat să comenteze raportul Der Spiegel.
 
Cazul Navalny a agravat și mai mult relațiile dintre Moscova și o serie de țări occidentale. Merkel s-a confruntat cu apeluri pentru a opri conducta aproape completă Nord Stream 2 care aduce gazul rusesc în Germania.
 
Navalny a fost transportat din Rusia la Berlin luna trecută, după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern. El a primit tratament în spitalul Charite, din Berlin, timp de 32 de zile înainte de a fi externat săptămâna trecută.

Citește totul despre:

#putin #merkel #Navalnyi

Comentarii