Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Merkel despre stagiul militar obligatoriu în Germania

Cancelarul Angela Merkel s-a pronunţat împotriva reintroducerii serviciului militar obligatoriu în Germania.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 26.08.2018 - 21:08

Agenţia preia un interviu acordat televiziunii ARD de şefa guvernului de la Berlin, în care aceasta a declarat fără echivoc: "Nu doresc să reintroduc serviciul naţional".

Germania a renunţat la recrutarea obligatorie în urmă cu şapte ani, când Bundeswehr - armata germană - a devenit un corp format exclusiv din profesionişti.

O facţiune Uniunii Creştin Democrate (CDU, partidul cancelarului) pledează însă pentru reluarea unei forme de serviciu militar pentru tineri. Printre susţinătorii ideii se numără secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Ministrul apărării, Ursula von der Leyen, reprezentantă a aceleiaşi formaţiuni, este împotrivă, la fel ca şi partenerul CDU din Bavaria, Uniunea Creştin Socială (CSU). Potrivit criticilor serviciului militar general, costul revocării măsurii din 2011 ar fi suportat din bugetul apărării, necesar pentru modernizarea armatei profesioniste. 

Comentarii