19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMerkel consideră inacceptabil ca Turcia să amenințe UE cu migranții

Merkel consideră inacceptabil ca Turcia să amenințe UE cu migranții

“Este inacceptabil că preşedintele (Recep Tayyip) Erdogan şi guvernul său îşi exprimă nemulţumirea nu faţă de noi, ca Uniune Europeană, ci pe spatele refugiaţilor”, a spus şefa guvernului federal german, în contextul în care Ankara face eforturi să obţină sprijin occidental în Siria.

Grecia a instituit duminică stare de alertă “maximă” pentru a-şi proteja frontierele de afluxul de mii de migranţi spre teritoriul său şi a anunţat că orice nouă cerere de azil va fi suspendată pentru cei care intră ilegal în ţară.

“Refugiaţii au fost puşi într-o situaţie în care au mers la frontieră şi se află într-un impas”, a spus cancelarul german.

Ori “politica noastră” constă în “a încheia acorduri între state pentru a nu-i pune pe refugiaţi într-o situaţie dificilă şi a nu uşura munca traficanţilor şi a călăuzelor”, a adăugat Angela Merkel, făcând referire la un acord UE-Turcia din 2016 menit să-i împiedice pe imigranţi să ajungă în Europa.

Ceva mai devreme, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a cerut Turciei să respecte acest acord, afirmând că UE şi-a “îndeplinit” până acum angajamentele.

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă