Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meng Wanzhou dă în judecată autorităţile canadiene pentru arestarea sa

Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, gigantul chinez din domeniul tehnologiei, a dat în judecată statul canadian pentru arestarea ei anul trecut pe aeroportul din Vancouver, la cererea Statelor Unite, relatează BBC.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.03.2019 - 10:06

Meng Wanzhou a fost reţinută în decembrie în urma suspiciunii de fraudă şi a încălcării sancţiunilor impuse de SUA Iranului. Meng neagă toate acuzaţiile împotriva ei.

Autorităţile americane încearcă să o extrădeze pe Wangzou.

Meng a depus o plângere civilă împotriva guvernului Canadei, a agenţiei de frontieră şi a poliţiei pentru "încălcări grave" ale drepturilor sale civile.

China a criticat arestarea ei şi a catalogat procesul de extrădare ca pe un "incident politic".

Ofiţerii au reţinut-o pentru a obţine informaţii pe care "nu credeau că le-ar fi obţinut dacă reclamanta ar fi fost arestată imediat", încălcând drepturile sale în temeiul Cartei drepturilor şi libertăţilor omului din Canada.

Detenţia ei a fost "ilegală" şi "arbitrară", se arată în plângere, iar ofiţerii "în mod intenţionat nu au informat-o cu privire la adevăratele motive ale detenţiei, dreptul la un avocat şi dreptul de a păstra tăcerea".

 

Comentarii

loading...