15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMedicul lui Trump, Anthony Fauci avertizează: America va pica prost dacă tratamentele...

Medicul lui Trump, Anthony Fauci avertizează: America va pica prost dacă tratamentele eșuează

El este medicul despre care vorbește toată America. Doctorul Anthony Fauci, în vârstă de 79 de ani, este în fruntea luptei împotriva coronavirusului din Statele Unite și are chiar cluburi de fani. Este un nativ din Brooklyn, și este spune „Tony”. Este un om de știință respectat eminamente, imunolog, fiind cea mai vizibilă figură din „grupul de lucru” instituit de Donald Trump pentru a lupta împotriva bolii Covid-19 în Statele Unite. Supranumit „medicul Americii”, nu ezită totuși să contrazică public președintele.

Virusul va avea cu siguranță o revenire în Statele Unite, chiar dacă vor începe să se stabilizeze cazurile, a declarat Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, în timpul unui interviu acordat The Economic Club din Washington, D.C.
Covid-19 “nu va dispărea de pe planetă”, a spus el, adăugând că experți în boli infecțioase învață despre cum se comportă virusul urmărind focare emergente în alte regiuni, cum ar fi Africa de sud, care încep să intre în anotimpurile lor mai reci.
„În mintea mea, este inevitabil să nu aibe o revenire virusul, sau poate chiar acesta nu a dispărut niciodată”, a spus el.
Fauci a avertizat, de asemenea, împotriva redeschiderii afacerilor prematur, spunând că ar putea provoca „o revenire și astfel a ne întoarce chiar în aceeași barcă în care eram în urmă cu câteva săptămâni.
”Virusul apărut în Wuhan, China, în urmă cu aproape patru luni, a îmbolnăvit peste 3 milioane de oameni în întreaga lume și a ucis cel puțin 212.000 de marți dimineață, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Aproape o treime din cazurile globale se află în Statele Unite, ceea ce îl face cel mai grav focar din lume.Oficialii americani spun că se pregătesc să lupte împotriva a doi viruși răi care circulă în același timp în care focarul de coronavirus va intra în sezonul gripei toamna și iarna viitoare.Fauci a declarat marți că este „extrem de optimist” cercetătorii pot dezvolta un vaccin pentru a preveni Covid-19, dar a adăugat că nimic nu este „o garanție”.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă