27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalMecanic de la American Airlines este acuzat de sabotarea unui avion

Mecanic de la American Airlines este acuzat de sabotarea unui avion

Actul de acuzare menţionează “deteriorarea, distrugerea, incapacitarea sau defectarea intenţionate a unei aeronave şi tentativă” de a comite toate acestea, după ce a intervenit asupra modulului de date (ADM) care transmite viteza, panta traiectoriei şi alte date vitale despre avion.

Conform acuzaţiilor, Alani a comis fapta pe 17 iulie, chiar înainte de decolarea de la aeroportul internaţional din Miami, a unui avion cu 150 de persoane la bord, cu destinaţia Bahamas. Concret, el a introdus o bucată de spumă în mufa de intrare a ADM, apoi a aplicat adeziv pentru a împiedica spuma să iasă.

Anchetatorii au consemnat că mecanicul a recunoscut că a accesat sistemul ADM şi a declarat că nu intenţiona să afecteze avionul sau pasagerii. El şi-a explicat motivaţia: era nemulţumit de o dispută contractuală între sindicalişti şi companiile aeriene, în urma căreia a pierdut bani, ceea ce l-a determinat să încerce să obţină plata unor ore suplimentare pentru lucrări la avion.

În timp ce avionul accelera pe pistă, la ADM a apărut o eroare, iar piloţii au întrerupt decolarea. Niciun pasager nu a fost rănit, arată actul de acuzare. Mecanicii American Airlines au controlat imediat aeronava şi au descoperit un tub Pitot conectat necorespunzător la ADM, constatând că sistemul pare obturat intenţionat. Alani a fost identificat ulterior cu ajutorul înregistrării video pentru supraveghere.

Într-o declaraţie pentru CNN, American Airlines şi-a susţinut “angajamentul neabătut faţă de siguranţa şi securitatea clienţilor şi echipajelor noastre” şi a arătat că tratează problema cu mare seriozitate. “În momentul incidentului, aeronava a fost scoasă din uz, s-a efectuat întreţinerea, iar după o verificare de siguranţă aeronava a fost reintrodusă în serviciu. American a notificat imediat autorităţile federale, care au preluat ancheta cu deplina noastră cooperare”, a comunicat compania.

Cele mai citite

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă