Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Miniștrii britanici părăsesc Guvernul, nemulțumiți că Londra își pierde suveranitatea în fața UE

Șase miniștri din Guvernul de la Londra au demisionat, nemulțumiți de varianta acordului Brexit acceptată de prim-ministrul britanic, Theresa May, pe care o consideră foarte dezavantajoasă pentru Marea Britanie.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.11.2018 - 16:38

Ministrul conservator pentru relația cu Parlamentul, Ranil Jayawardena, a fost primul care și-a dat demisia, la scurt timp după ce premierul Theresa May a prezentat Parlamentului varianta de acord pentru Brexit pe care a propus-o Comisiei Europene. ”Nu pot să fiu de acord că această înțelegere propusă azi e cea mai bună pentru țara noastră. Această înțelegere nu ne oferă un acord Brexit bun și correct”, a transmis Ranil Jayawardena. ”Această variantă nu ne oferă controlul asupra țării noastre”, a declarat ministrul britanic.

Cel de-a doilea ministru britanic pentru relația cu Parlamentul, Anne-Marie Trevelyan, și-a dat și ea demisia, argumentând: ”Nu pot să fiu de acord cu o înțelegere în care spiritul inovator unic al țării mele va fi distrus pentru zeci de ani de acum încolo”, a comentat Anne-Marie Trevelyan. Ceilalți miniștri care și-au dat demisia sunt Suella Braverman, Esther McVey, Dominic Raab și Shailesh Vara.

 

Theresa May le cere parlamentarilor să aleagă între proiectul de acord cu UE şi "niciun Brexit"

Premierul britanic Theresa May îi avertizase, anterior, pe deputaţii britanici că au de ales între proiectul de acord de "divorţ" încheiat cu Uniunea Europeană, retragerea din UE fără niciun acord şi "niciun fel de Brexit", relatează Reuters, dpa şi AFP.

"Alegerea este clară: putem alege să plecăm fără niciun acord, să riscăm să nu fie niciun fel de Brexit sau să susţinem cel mai bun acord care se poate negocia", a declarat May în Camera Comunelor, a doua zi după ce a obţinut sprijinul executivului pentru acordul de retragere ce prevede termenii ieşirii Marii Britanii din UE.

Theresa May a mai subliniat că un vot negativ asupra acordului ar însemna "mai multă incertitudine, mai multă divizare şi eşecul de a duce la îndeplinire decizia poporului britanic privind ieşirea din UE".

Confruntată cu valul de demisii din executiv după aprobarea acordului cu UE, May le-a dat totodată asigurări deputaţilor că guvernul ei continuă pregătirile pentru o eventuală ieşire din blocul comunitar fără un acord. "Recunosc că mai avem o etapă de negociere cu Consiliul European şi apoi, după finalizarea acordului, acesta trebuie să revină în Camera Comunelor", a declarat May.

Comentarii

loading...