Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mauritius: Papa Francisc a cerut ca tinerii să ocupe un loc central în societate

Papa Francisc a insistat luni ca tinerii să se afle în centrul societăţii, cu ocazia liturghiei oficiate în faţa a zeci de mii de credincioşi reuniţi în dreptul catedralei Marie Reine de la Paix din Port Louis, capitala insulei Mauritius unde a făcut o scurtă vizită de opt ore.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.09.2019 - 16:25

Papa Francisc a venit pe această insulă din Oceanul Indian din Madagascar, unde se va reîntoarce în cursul după-amiezii pentru a lua marţi avionul spre la Roma, potrivit Efe.

În Mauritius, o insulă cu o mare pondere de imigranţi, există o convieţuire paşnică între diferitele confesiuni. Aproape jumătate din populaţie este hindusă, în urma venirii imigraţilor indieni în timpul dominaţiei britanice, în timp ce catolicii reprezintă 28 %, musulmanii 18 %, un mic procent fiind reprezentat de religii tradiţionale africane.

La liturghia oficiată de papă au asistat şi reprezentanţi ai diferitelor confesiuni, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Praadep Goburdhone.

În timpul slujbei, Sfântul părinte a rememorat figura misionarului francez Jacques Laval, căruia i-a vizitat mormântul, şi care a venit pe insulă în 1841 şi s-a îngrijit de cei săraci şi de indigeni şi este venerat inclusiv de adepţii altor religii.

Papa Francisc a vorbit şi despre necesitatea reînnoirii Bisericii, referindu-se mai ales la tinerii care, prin vitalitatea şi dăruirea lor pot aduce frumuseţea şi prospeţimea proprie a tinereţii atunci când comunitatea creştină este sfidată".

Şi a cerut în primul rând "să li se dea un loc în centrul comunităţii şi societăţii noastre".

"Ei, tinerii noştri, sunt prima noastră misiune", a exclamat papa care a făcut apel la Biserică să se apropie de ei, "dar nu de la distanţă, ci învăţând să le facă loc, ascultând limbajul şi povestirile lor". Şi a insistat în faţa celor 100.000 de credincioşi, potrivit organizatorilor, ca "tineri să nu fie furaţi Bisericii".

La încheierea liturghiei, papa a transmis salutul său celor încarceraţi în această ţară şi care i-au scris o scrisoare, precum şi credincioşilor din teritoriile vecine precum Seychelles, Reunión, sau insulele Comore.

Comentarii

loading...