Jim Mattis (Foto: Wikimedia)

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a demisionat

Jim Mattis, unul dintre cei mai importanți membri ai echipei președintelui Donald Trump, a demisionat din funcția de secretar al Apărării, la doar câteva ore după ce Statele Unite au anunțat că își vor retrage trupele din Siria.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2018 - 14:03

Informația referitoare la demisia secretarului Apărării a fost difuzată la doar o zi după ce președintele Donald Trump își anunțase decizia de a retrage trupele americane din Siria, informează presa internaţională citată de Mediafax.

În scrisoarea sa de demisie, Mattis şi-a exprimat părerile sale privind "tratarea cu respect a aliaţilor" şi folosirea "tuturor instrumentelor puterii americane pentru a oferi securitate comună", relatează BBC News online.

"Pentru că aveţi dreptul la un secretar al Apărării al cărui păreri sunt mai similare cu ale dumneavoastră în aceste privinţe şi pe alte teme, cred că este corect să demisionez", a afirmat Mattis în scrisoare trimisă preşedintelui Trump.

Senatorul republican Marco Rubio a afirmat că această evoluţie este "înfricoşătoare", afirmând că Mattis era "o insulă de stabilitate în mijlocul haosului Administraţiei Trump".

 

Comentarii