Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Matteo Salvini: Proiectul de acord european privind migraţia "o înşelătorie"

Liderul opoziţiei italiene, Matteo Salvini, consideră că proiectul de acord privind redistribuirea între statele membre ale UE a migranţilor salvaţi din Marea Mediterană este "o înşelătorie", conform DPA

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.09.2019 - 21:03

"Nu este un acord, este o înşelătorie", a declarat postului de ştiri SkyTG24 liderul partidului Liga, fost vicepremier şi ministru de interne al Italiei.

Cele patru ţări menţionate, alături de Finlanda, care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, au ajuns luni la o înţelegere asupra unui sistem voluntar de redistribuire automată între statele UE a migranţilor, care sosesc în primul rând în Italia şi în Malta. Propunerea lor urmează să fie discutată de miniştrii de interne din UE pe 8 octombrie.

În mandatul său de ministru de interne, încheiat recent, Salvini a refuzat să permită acostarea mai multor nave cu migranţi în porturile italiene, reaminteşte DPA. Succesoarea lui în guvernul de la Roma, tehnocrata Luciana Lamorgese, a susţinut că proiectul propus luni dovedeşte că "Italia nu mai este singură" în efortul de a rezolva problema migranţilor.

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International a salutat cu rezerve acordul din Malta. "Sperăm că acest mecanism va pune capăt spectacolului obscen al oamenilor abandonaţi pe vase cu săptămânile, aşteptând să afle unde sau chiar dacă vor putea debarca", a declarat Eve Geddie, şefa biroului Amnesty pentru UE.

Comentarii

loading...