13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalMăsurile comerciale de retorsiune introduse de UE împotriva SUA au intrat astăzi...

Măsurile comerciale de retorsiune introduse de UE împotriva SUA au intrat astăzi în vigoare

Taxele vamale introduse de UE vizează produse importate din SUA în valoare de 2,8 miliarde de euro.

Majoritatea produselor americane vizate de măsurile UE, cum ar fi tutunul, motocicletele Harley Davidson, afinele şi untul de arahide, vor fi taxate cu 25%.

Pe de altă parte, UE a introdus o taxă de 50% pentru bunuri precum încălţămintea, unele tipuri de îmbrăcăminte şi maşinile de spălat.

Decizia Uniunii Europene are loc pe fondul disensiunilor generate de taxele vamale impuse de preşedintele SUA asupra importurilor de oţel şi aluminiu din Canada şi din statele Uniunii Europene.

“Decizia unilaterală şi nejustificată a Statelor Unite de a impune taxe vamale nu ne oferă altă opţiune”, a declarat comisarul european al Comerţului, Cecilia Malmström.

“Reglementările comerciale internaţionale nu pot fi încălcate fără a exista o reacţie din partea noastră”, a argumentat Cecilia Malmström.

La rândul său, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a comentat joi că “decizia Statelor Unite de a impune taxe vamale încalcă încrederea comună”.

“De fapt, este contrară oricărei logici şi fără precedent în istorie”, a subliniat Juncker.

Cele mai citite

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă