Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Măsurile comerciale de retorsiune introduse de UE împotriva SUA au intrat astăzi în vigoare

Uniunea Europeană a introdus începând de vineri noi taxe vamale împotriva unor produse fabricate în Statelor Unite, ca reacţie la impunerea de către Administraţia Donald Trump a unor taxe vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu, informează postul BBC News.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2018 - 09:54

Taxele vamale introduse de UE vizează produse importate din SUA în valoare de 2,8 miliarde de euro.

Majoritatea produselor americane vizate de măsurile UE, cum ar fi tutunul, motocicletele Harley Davidson, afinele şi untul de arahide, vor fi taxate cu 25%.

Pe de altă parte, UE a introdus o taxă de 50% pentru bunuri precum încălţămintea, unele tipuri de îmbrăcăminte şi maşinile de spălat.

Decizia Uniunii Europene are loc pe fondul disensiunilor generate de taxele vamale impuse de preşedintele SUA asupra importurilor de oţel şi aluminiu din Canada şi din statele Uniunii Europene.

"Decizia unilaterală şi nejustificată a Statelor Unite de a impune taxe vamale nu ne oferă altă opţiune", a declarat comisarul european al Comerţului, Cecilia Malmström.

"Reglementările comerciale internaţionale nu pot fi încălcate fără a exista o reacţie din partea noastră", a argumentat Cecilia Malmström.

La rândul său, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a comentat joi că "decizia Statelor Unite de a impune taxe vamale încalcă încrederea comună”.

"De fapt, este contrară oricărei logici şi fără precedent în istorie", a subliniat Juncker.

Comentarii

loading...