Foto: Arhivă

Măsură preventivă. Călătorii care au fost în China nu mai au acces în Israel

Începând cu data de 3 februarie 2020, guvernul israelian a implementat măsuri dure menite să impiedice răspândirea coronavirusului în Israel.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.02.2020 - 09:51

"Tuturor pasagerilor care au vizitat China cu 14 zile înainte de plecarea lor spre Israel li se va refuza intrarea în Israel", anunță un comunicat de presă al companiei aeriene Wizzair.

Tot potrivit acestei surse, "companiile aeriene vor fi obligate să returneze pasagerii în țara de origine / plecare dacă ajung în Israel iar această condiție nu a fost îndeplinită".

Pentru punerea în aplicare a acestei decizii a autorităților Statului Israel, "pasagerii vor fi întrebați despre călătoriile lor anterioare în timpul procedurii de check-in la aeroportul de plecare, iar aceste informații vor fi verificate de către biroul de imigrare atât pe aeroporturile de plecare, cât și pe cele de sosire".

Aceste măsuri au fost decise în urma epidemiei de coronavirus din China și reprezintă "măsuri de securitate și sănătate pentru a reduce răspândirea virusului" în Israel.

Există totuși o excepție. Astfel, "pasagerii care călătoresc cu pașaportul israelian / dețin cetățenie israeliană nu vor fi afectați. Acestor pasageri li se va permite intrarea în Israel și vor primi la sosire instrucțiuni".

Comentarii