FOTO: Regiunea va revizui politica, însă, numai după ce evaluează efectul întoarcerii oamenilor din vacanță și al redeschiderii școlilor. Olivier Hoslet/EFE prin EPA

Măștile de față vor rămâne obligatorii la Bruxelles cel puțin până la jumătatea lunii septembrie

Regiunea ar putea revizui politica, însă, numai după ce va evalua efectul întoarcerii oamenilor din vacanță și al redeschiderii școlilor, a declarat Vervoort într-un interviu acordat joi.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

03.09.2020 - 02:21


 
În întreaga regiune a capitalei Bruxelles-ului, oamenii au fost nevoiți să poarte măști în public din 12 august. În urma recomandărilor experților, Vervoort a ordonat ca măsura să se impună imediat ce rata medie zilnică de infectare în cele 19 municipalități ajunge la 50 la 100.000 de locuitori.
 
După o creștere la mijlocul lunii august, numărul de cazuri noi raportate în regiunea Bruxelles este în scădere, dar totalul săptămânal este încă mai mare decât a fost în iulie. În ultima săptămână a văzut 719 infecții în regiune, în scădere de la 929 cu o săptămână înainte.
 
Întrebat în ce moment măsura ar putea fi revizuită, Vervoort a spus că dorește ca situația să se stabilizeze înainte de a renunța la cerința privind masca de față.
 
"Ideea este să privim pe termen lung,", a spus el. "Acest lucru nu va fi ridicat de îndată ce ne întoarcem sub 50 de infecții la 100.000 de locuitori. Trebuie să existe o tendință în timp."
 
În săptămânile următoare vom avea evenimente care ar putea influența rata de infecție, ar fi începutul anului școlar și ultimele întoarceri din zonele roșii. Cel puțin va trebui să depășim aceste două evenimente înainte de a vedea ce facem", a spus Vervoort. "Obiectivul nu este de a impune permanent masca de față."
 
Ministrul-președinte, care participă la ședințele Consiliului Național de Securitate al Belgiei, a subliniat că orice relaxare a regulii purtării măștilor nu înseamnă că viața va reveni la normal. De exemplu, guvernul federal "nu este gata să renunțe la măsura privind transportul public,", a spus el.
 
Germania extinde interdicția de mare eveniment, și impune amendă pentru nici o mască pentru a lupta împotriva Coronavirusului
 
 
Franța a introdus măștile obligatorii la locul de muncă.

Comentarii