10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMăștile de față vor rămâne obligatorii la Bruxelles cel puțin până la...

Măștile de față vor rămâne obligatorii la Bruxelles cel puțin până la jumătatea lunii septembrie

 
În întreaga regiune a capitalei Bruxelles-ului, oamenii au fost nevoiți să poarte măști în public din 12 august. În urma recomandărilor experților, Vervoort a ordonat ca măsura să se impună imediat ce rata medie zilnică de infectare în cele 19 municipalități ajunge la 50 la 100.000 de locuitori.
 
După o creștere la mijlocul lunii august, numărul de cazuri noi raportate în regiunea Bruxelles este în scădere, dar totalul săptămânal este încă mai mare decât a fost în iulie. În ultima săptămână a văzut 719 infecții în regiune, în scădere de la 929 cu o săptămână înainte.
 
Întrebat în ce moment măsura ar putea fi revizuită, Vervoort a spus că dorește ca situația să se stabilizeze înainte de a renunța la cerința privind masca de față.
 
“Ideea este să privim pe termen lung,”, a spus el. “Acest lucru nu va fi ridicat de îndată ce ne întoarcem sub 50 de infecții la 100.000 de locuitori. Trebuie să existe o tendință în timp.”
 
În săptămânile următoare vom avea evenimente care ar putea influența rata de infecție, ar fi începutul anului școlar și ultimele întoarceri din zonele roșii. Cel puțin va trebui să depășim aceste două evenimente înainte de a vedea ce facem”, a spus Vervoort. “Obiectivul nu este de a impune permanent masca de față.”
 
Ministrul-președinte, care participă la ședințele Consiliului Național de Securitate al Belgiei, a subliniat că orice relaxare a regulii purtării măștilor nu înseamnă că viața va reveni la normal. De exemplu, guvernul federal “nu este gata să renunțe la măsura privind transportul public,”, a spus el.
 
Germania extinde interdicția de mare eveniment, și impune amendă pentru nici o mască pentru a lupta împotriva Coronavirusului
 
 
Franța a introdus măștile obligatorii la locul de muncă.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă