Massachusetts: Procesul de agresiune sexuala impotriva actorului Kevin Spacey, anulat

Procuratura din Massachusetts a renunțat la acuzațiile de agresiune sexuală împotriva actorului Kevin Spacey după ce victima a refuzat să depună mărturie, ne spune Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2019 - 20:36

Procurorii spun că au luat decizia de a renunţa la acuzaţiile de atentat la pudoare şi agresiune sexuală formulate împotriva actorului după ce victima a invocat dreptul său garantat de Constituţia Statelor Unite de a nu depune mărturii care să-l autoincrimineze.

Avocaţii lui Spacey (59 de ani) l-au acuzat pe bărbat că ar fi şters SMS-uri care ar fi reprezentat dovezi în apărarea actorului. Tânărul a invocat al Cincilea Amendament în timpul unei audieri desfăşurate la începutul acestei luni care a avut drept obiect telefonul mobil dispărut al acestuia. Spacey, laureat a două premii Oscar, inclusiv la categoria cel mai bun actor în rol principal, în 2000, pentru rolul din pelicula ''American Beauty'', a pledat nevinovat la acuzaţiile formulate împotriva sa. Avocaţii actorului au calificat învinuirile ca ''evident false''. Potrivit lui Mitchell Garabedian, avocatul acuzatorului, clientul său ''a dat dovadă de un imens curaj în circumstanţe dificile''.

Demararea procedurilor judiciare împotriva actorului anul trecut a reprezentat una dintre puţinele acţiuni penale iniţiate în urma campaniei #MeToo, care a încurajat victimele agresiunilor sexuale să dezvăluie public astfel de incidente petrecute în industria de divertisment, lumea afacerilor sau politică. Spacey s-a aflat pentru prima dată în mijlocul controverselor în octombrie 2017, când actorul Anthony Rapp l-a acuzat că ar fi încercat să-l seducă în 1986, pe când Rapp avea 14 ani. Spacey şi-a cerut scuze pentru comportamentul inadecvat faţă de Rapp. În urma acestor acuzaţii, Netflix a renunţat la colaborarea cu actorul pentru serialul ''House of Cards'', iar scenele în care apare Spacey au fost eliminate din pelicula ''All the Money in the World''.

Comentarii