Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mărturii ale românilor din Atena: "Totul a ars într-un sfert de oră"

O naţiune în stare de şoc. Vremea extremă care a lovit regiunea din jurul capitalei Atena a lăsat în urmă distrugeri înspăimântătoare, că după război. Românii stabiliţi în zonă sunt şocaţi de violenţa focului, de viteză cu care s-a propagat şi de efectele sale.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 24.07.2018 - 20:32

„Totul s-a ars într-un sfert de oră. N-aveau timp să anunţe, să fugă oamenii. Mulţi au ars în maşinile lor şi chiar pe autostradă. Mulţi au intrat în mare, câţiva s-au înecat, pentru că nu ştiau să înoate bine. Marea era agitată, din cauza vântului, nici măcar vapoarele nu puteau să vină în ajutorul oamenilor”, povestește Akis Spiratos, ghid turistic.

„Cerul Atenei nu a mai fost albastru, cum este de obicei. A fost încărcat de nori, de praf, de cenuşă, de fum. Zonele afectate sunt zone în periferia regiunii Attica. Sunt zonele în care grecii, în general, îşi au casele de vacanţă. Acum este perioada de vacanţă. Sunt tabere foarte multe de copii în zonele respective”, spune Adriana Roșca, româncă stabilită în Atena

„Autorităţile au activat ajutoarele umanitare pentru Grecia, inclusiv cele internaţionale. Spania şi Cipru au răspuns foarte prompt, au trimis deja ajutoare de toate formele, inclusiv umane, medicamente, pompieri, elicoptere, avioane.S-au pus la dispoziţie de către toate primăriile şi de către cetăţenii din zonele afectate casele, taxiurile sunt gratis pentru cei care se deplasează în acele zone pentru ajutoare. Se cere foarte mult donarea de sânge. E nevoie foarte mare pentru persoanele rănite. Sunt foarte multe persoane dispărute, despre care încă nu ştim în ce situaţie sunt”, afirmă.

Comentarii

loading...