16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMartin Schultz demisionează din SPD pentru a deveni ministru de Externe în...

Martin Schultz demisionează din SPD pentru a deveni ministru de Externe în Guvernul Merkel

Martin Schulz va prelua postul de ministru de externe în guvernul pe care SPD îl va forma împreună cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, în urma acordului convenit miercuri după negocieri maraton. 

Schulz, în vârstă de 62 de ani, fost preşedinte al Parlamentului European, exclusese anterior posibilitatea de a accepta un post într-un nou cabinet Merkel.

Numeroşi social-democraţi au exprimat rezerve faţă de perspectiva unei noi ‘mari coaliţii’ cu Merkel, după ce anterioara s-a dovedit foarte costisitoare electoral.

SPD a beneficiat de o creştere în sondaje imediat după desemnarea lui Martin Schulz, în ianuarie 2017, la şefia partidului şi drept contracandidat al Angelei Merkel în alegerile din septembrie, încheiate însă cu cel mai slab rezultat electoral postbelic pentru această formaţiune.

Pentru Angela Merkel, obţinerea sprijinului SPD era singura şansă realistă de a-şi asigura un al patrulea mandat, după ce a eşuat în formarea unei coaliţii alternative cu liberalii (FDP) şi cu Verzii.

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...
Ultima oră
Pe aceeași temă