Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marş al "Vestelor Galbene" la Paris, pentru a 12-a săptămână consecutiv

Câteva mii de manifestanţi "Vestele Galbene" participă sâmbătă la un marş la Paris şi în alte oraşe franceze, protestând faţă de violenţa poliţiei şi aducând un omagiu protestatarilor răniţi, informează cotidianul The New York Times.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.02.2019 - 16:12

Este pentru al 12-lea weekend la rând în care Parisul şi oraşele franceze sunt scena protestelor antiguvernamentale ale mişcării "Vestele Galbene", însă un sondaj recent indică o redresare a popularităţii preşedintelui Emmanuel Macron, iar numărul protestatarilor este în scădere.

Sâmbătă, manifestanţii au adus un omagiu celor aproximativ 1.700 de demonstranţi răniţi în cursul incidentelor violente din timpul protestelor anterioare, denunţând şi folosirea către forţele de ordine a armelor de control a mulţimii de tip Flash-ball, dispozitive neletale interzise în majoritatea ţărilor europene. Aproximativ 1.000 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi în cursul violenţelor din timpul protestelor.

Autorităţile au anunţat vineri că forţele de ordine nu vor ezita să folosească arme Flash-ball în cazul izbucnirii unor violenţe, după ce justiţia franceză a autorizat folosirea unor astfel de dispozitive.

"Este adevărat că această armă intermediară poate răni, dar în confruntările cu agresorii, poliţiştii au nevoie de ea pentru a se apăra de cei care îi atacă", a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Sondajele de opinie arată o redresare a popularităţii lui Macron după ce preşedintele a organizat consultări publice în încercarea de a aplana criza socială.

Un sondaj realizat de Harris Interactive, publicat vineri, arată că popularitatea lui Macron a crescut cu 4 puncte procentuale din decembrie şi până astăzi, cota de susţinere a preşedintelui fiind în acest moment de 35%.

Mişcarea "Vestele galbene" denunţă politicile Administraţiei Emmanuel Macron, pe fondul degradării nivelului de trai în Franţa.

Comentarii

loading...