Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mark Esper: Noul Secretar al Apărării al Statelor Unite

Mark T. Esper a fost confirmat de senatul american ca noul Secretar al Apărării, astfel încheind cea mai lungă perioadă în care Pentagonul nu a avut un lider, ne spune New York Times

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2019 - 20:28

Esper, un fost soldat care a luptat în războiul din Golf din 1991 pentru ca apoi să facă lobby pentru firma de armament Raytheon, îl înlocuieşte pe Jim Mattis, care şi-a dat demisia în decembrie în urma unei dispute privind retragerea trupelor americane din Siria.

Esper se va afla la conducerea celor 1,2 milioane soldaţi, una dintre cele mai mari armate din lume, în contextul în care SUA este implicată într-o campanie de presiune maximă prin sancţiuni economice impuse Iranului, această situaţie tensionată aducând SUA şi Iranul mai aproape de o confruntare militară.

Astfel, Esper va fi o nouă voce printre consilierii de securitate ai lui Trump, cei care vor să îşi exercite influenţa în probleme precum încheierea războiului din Afganistan şi negocierile cu Turcia, care a cumpărat un sistem de rachete de la Rusia.

Trump a anunţat în iunie înlocuirea lui Patrick Shanahan la şefia Pentagonului cu adjunctul său însărcinat cu Forţele terestre Mark Esper.

Shanahan, fostul număr doi al Pentagonului, a fost ales ca secretar al Apărării interimar pentru a-i succeda în post fostului general din cadrul Corpului Puşcaşilor Marini Jim Mattis, în urma demisiei acestuia în decembrie.

Comentarii

loading...