Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marine Le Pen vrea să schimbe numele partidului său, Frontul Național

Președintele Frontului Naţional din Franța, Marine Le Pen, şi-a anunţat duminică intenţia de a schimba numele acestei formaţiuni de extremă-dreapta, ca parte a unei iniţiative prin care ea vrea să transforme partidul într-o forţă pregătită de guvernare.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 11.02.2018 - 15:41

Marine Le Pen, care a intrat anul trecut în turul doi al alegerilor prezidenţiale, speră să dea un nou impuls formaţiunii sale la congresul care va avea loc pe 10-11 martie. Ea şi-a nuanţat deja opoziţia faţă de moneda euro şi se axează mai mult pe mesaje de combatere a imigraţiei şi a delincvenţei.

“Voi propune un nou nume în locul Frontului Naţional (...) Nu renunţăm la nimic, dar începem un nou capitol în istoria noastră”, a spus ea la postul de televiziune CNEWS, fără să ofere vreun indiciu despre acest nou nume. A menţionat în schimb că doreşte să transforme FN dintr-o mişcare de opoziţie într-una pregătită să guverneze şi să câştige pentru aceasta următoarele alegeri prezidenţiale, care se vor desfăşura însă abia în 2022.

Marine Le Pen a estimat în acest context că integrarea atât a unor socialişti cât şi a unor conservatori în guvernul centrist al preşedintelui Emmanuel Macron a contribuit în Franţa la ştergerea tradiţionalei confruntări între stânga şi dreapta, iar de acum înainte principala luptă se va da între susţinătorii globalizării şi patrioţii care susţin statele naţionale.

Comentarii