34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalMarele Premiu al Festivalului de la Sydney, câştigat de un film horror...

Marele Premiu al Festivalului de la Sydney, câştigat de un film horror românesc

Regizorul Adrian Ţofei, care a realizat filmul „Be My Cat: A Film for Anne”, în Rădăuţi, a anunţat, duminică, pe pagina sa de Facebook, că lungmetrajul său a câştigat premiul pentru cel mai bun film din 2015 la cel mai mare festival de filme horror din Australia şi unul dintre cele mai importante din lume, „A Night of Horror International Film Festival”.

Ţofei a precizat că premiul l-a luat prin surprindere şi că a fost atât de empoţionat, încât nici măcar nu a auzit când a fost chemat pe scenă, la ceremonia de premiere. Mai mult, el a precizat că a sperat ca  „Be My Cat: A Film for Anne” să primească un premiu, însă nu s-a aşteptat la marele premiu al festivalului.

Filmul „Be My Cat” este regizat, produs şi scris de Adrian Ţofei, având în distribuţie pe Adrian Ţofei, Sonia Teodoriu, Florentina Hariton şi Alexandra Stroe şi prezintă povestea unui tânăr din România care recurge la gesturi şocante pentru a o convinge pe actriţa hollywoodiană Anne Hathaway să joace în filmul său.

Filmul a avut premiera mondială în martie anul acesta la Fantasporto International Film Festival din Portugalia, premiera în România la TIFF, în Anglia, la Bram Stoker International Film Festival, în America de Sud la Zinema Zombie Fest din Columbia şi în Spania la Torremolinos.

Filmul a mai câştigat menţiunea specială la „Dracula Film Festival” din Braşov.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă