Marea Mediterana: O navă a unui ONG german aduce încă o sută de migranţi

ONG-ul german Mission Lifeline a declarat că o navă a sa a mai salvat o sută de migranţi care se aflau în apropierea Libiei, confor EFE

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 26.08.2019 - 20:16

Potrivit acestei organizaţii neguvernamentale, migranţii călătoreau în condiţii precare pe acea barcă şi se aflau în situaţie de dificultate. De asemenea, ONG-ul afirmă că garda de coastă libiană a ameninţat echipajul navei sale, ''Eleonora'', şi s-a apropiat la o distanţă de 50 de metri de aceasta, ceea ce a provocat nervozitate în rândul migranţilor, care s-au temut să nu fie returnaţi în Libia.

Această nouă operaţiune de recuperare de migranţi efectuată de o navă a unor ONG-uri survine după ce nava ONG-ului spaniol Open Arms a stat timp de aproape trei săptămâni cu 160 de migranţi la bord aşteptând să i se permită să-i debarce într-un port european. În final, justiţia italiană a dispus debarcarea migranţilor în insula Lampedusa, de unde aceştia vor fi repartizaţi între cinci state membre ale UE care, în urma intervenţiei Comisiei Europene, au acceptat să-i primească.

Şi nava Ocean Viking, aparţinând ONG-urilor Medici fără Frontiere şi SOS Méditerranée, a aşteptat două săptămâni autorizaţia de a acosta într-un port european, până când şase state membre ale UE, printre care şi România, au acceptat să preia cei 356 de migranţi aflaţi la bordul ei şi care au fost debarcaţi vineri în Malta.

Întrucât navele diferitelor ONG continuă în apropierea Libiei operaţiunile de salvare a migranţilor africani ce încearcă să ajungă în Europa, Italia şi Malta şi-au închis porturile pentru aceste nave, autorizând acostarea lor numai după ce alte state ale UE acceptă să preia respectivii migranţi.

Comentarii