25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Evadare, în variantă sud-americană

Marea Evadare, în variantă sud-americană

 

Ajunși la fața locului, anchetatorii au găsit un tunel în închisoare, dar consideră că este posibil să fi fost săpat doar pentru a induce în eroare şi a acoperi operaţiunea reală.

Zeci dintre deţinuţii care au scăpat fac parte din cel mai mare grup infracţional din Brazilia, PCC, care are aproape 30 000 de membri şi este implicat în traficul de droguri şi de arme. Grupul acţionează în Brazilia, Paraguay, Bolivia şi Columbia, conform News.ro.

După inspectarea închisorii din Pedro Juan Caballero, localitate din estul Paraguayului, aproape de graniţa cu Brazilia, poliţia a descoperit că întregul sector în care erau încarceraţi membrii PCC era gol. Într-o celulă, poliţiştii au găsit aproximativ 200 de saci de nisip.

Un deţinut a fost capturat în timp ce încerca să evadeze prin tunel.

Ministrul de Interne Euclides Acevedo a declarat că este clar că angajaţii închisorii au fost implicaţi. “Am găsit tunelul şi credem că a fost o acoperire. A existat complicitate”, se denunță un comunicat al ministrului.

Acevedo a precizat că probabil deţinuţii au fost lăsaţi să plece în grupuri mici în ultimele zile, totul întâmplându-se când directorul închisorii era în concediu.

Ministrul Justiţiei, Cecilia Perez, a cerut ca toţi oficialii închisorii să fie concediaţi şi arestaţi, potrivit La Nacion. Perez a menţionat, pentru postul ABC Cardinal, că au evadat şi deţinuţi care erau în celule de la etaj, ceea ce arată că celulele erau deschise. Perez a mai spus că autorităţile au primit informaţii că era plănuită o evadare şi că s-au oferit ca mită 80 000 de dolari. “Clar a fost corupţie”, a adăugat ea.

Regiunea de frontieră dintre cele două ţări este o cunoscută rută a traficanţilor de droguri.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă