Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

LONDRA - IANUARIE, 2020: 5G. Furnizarea controversată a infrastructurii 5G de către firma chineză Huawei din Marea Britanie

Marea Britanie vrea reducerea la 0 a implicării Huawei în rețeaua 5G

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

23.05.2020 - 19:02
  • The Telegraph, citat de Politico: Boris Johnson vrea să reducă la zero implicarea gigantului tehnologic chinez în rețeaua de construcții până în 2023, ca urmare a crizei coronavirusului.
  • Johnson a instruit oficialii să elaboreze planuri care ar reduce implicarea Huawei în construirea rețelei de telefonie 5G a U.K la zero până în 2023, a informat Telegraph citat de Politico.
  • Mișcarea marchează o schimbare radicală de la poziția anterioară a guvernului Marii Britanii. În ianuarie, Johnson a spus că va permite gigantului tehnologic chinez să construiască până la 35 la sută din rețeaua de telefonie 5G, dar va bloca accesul la părțile „nucleele sensibile” ale rețelei.
  • Schimbarea vine pe fondul creșterii riotei parlamentarilor conservatori împotriva investițiilor chineze și a lipsei de transparență în ceea ce privește manipularea de către Beijing a pandemiei coronavirusului, potrivit Telegraph.
  • Johnson speră să accelereze discuțiile comerciale cu Statele Unite, care a fost unul dintre cei mai puternici critici ai deciziei U.K. de a permite Huawei pe piața sa, citând probleme de securitate.
  • Relatările „pur și simplu nu fac sens”, a declarat vicepreședintele Huawei, Victor Zhang, într-o declarație pentru Politico. "În calitate de companie privată, deținută 100% de angajați, care a funcționat în Marea Britanie de 20 de ani, prioritatea noastră a fost să ajutăm companiile de telefonie mobilă și de internet prin cablu să țină Marea Britanie conectată, care în această criză actuală de sănătate a fost mai vitală ca niciodată. Este palmaresul nostru dovedit. ”
  • Downing Street nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a anunțat POLITICO.

Comentarii