13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie va introduce carantina pentru sosirile internaționale începând cu 8 iunie

Marea Britanie va introduce carantina pentru sosirile internaționale începând cu 8 iunie

Reuters:

  • Marea Britanie va introduce o carantină COVID-19 pentru călătorii care sosesc din străinătate începând cu 8 iunie, a declarat vineri ministrul de interne Priti Patel, o măsură, care, companiile aeriene au avertizat că le va devasta industria.
  • Toate sosirile internaționale, inclusiv britanicii care se întorc, vor trebui să se auto-izoleze timp de 14 zile și să ofere detalii despre locul în care vor sta.
  • Planurile au fost criticate de companii aeriene, grupuri de afaceri și politicieni.
  • „Acum am trecut de apogeul acestui virus, trebuie să luăm măsuri pentru a ne feri de cazurile importate care declanșează o reapariție a acestei boli mortale”, a spus Patel la o conferință de presă.
  • Cei care încalcă carantina în Anglia ar putea fi amendați cu 1.000 de lire sterline (1.218 dolari), iar controalele la fața locului ar fi efectuate de către oficialii de sănătate și de frontieră.
  • Carantina nu se va aplica celor care sosesc din Republica Irlandeză, nici șoferilor de marfă, profesioniștilor medicali și lucrătorilor agricoli sezonieri.
  • Măsurile vor fi revizuite la fiecare trei săptămâni.
  • Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a sugerat că guvernul va încerca să negocieze „poduri aeriene” pentru călătorii veniți din țări cu rate scăzute de infecție cu virus.
  • În Franța, cel mai apropiat vecin al Marii Britanii de pe continentul european, guvernul a declarat că regretă decizia Marii Britanii. A fost gata să impună măsuri reciproce, a declarat agenția de știri AFP citată de ministrul francez de interne.
  • Spre deosebire de multe alte țări, Marea Britanie a efectuat puține teste și verificări asupra vizitatorilor, carantina fiind limitată numai la sosirile din China la începutul focarului.
  • Spania și Italia au introdus reguli pentru sosirile internaționale: să se auto-izoleze timp de două săptămâni, în timp ce vineri, Irlanda a oferit detalii suplimentare pentru propriile sale propuneri de carantină.
  • Camerea de comerț britanică (BCC) au declarat pentru Reuters că o carantină de acest fel ar putea fi evitată cu măsuri puternice de siguranță
    .„Această abordare va dăuna afacerilor internaționale și încrederii investitorilor într-un moment în care este vital să se demonstreze că Marea Britanie se poate deschide pentru a face afaceri în siguranță”, a declarat directorul general al BCC, Adam Marshall.
  • Partidul Laburist, de opoziție, a susținut măsurile, dar a spus că organizarării de către guvern a sosirilor din Marea Britanie „i-a lipsit urgența, coerența și claritatea de la început”. Unii membri ai partidului conservator al premierului Boris Johnson au criticat, de asemenea, planul.
  • Printre criticii din industrie sunt șefii companiei aeriene, care au spus că măsurile ar avea repercusiuni severe. Michael O’Leary, directorul executiv al companiei Ryanair, a declarat că vor fi „inaplicabile”.
  • Ryanair și EasyJet au prezentat planurile de a reporni unele zboruri în lunile următoare. Însă, în conformitate cu planul de carantină, Virgin Atlantic nu va reporni până în august cel mai devreme.
  • „Introducerea unei carantine în acest stadiu nu are niciun sens și va însemna în cel mai bun caz o aviație internațională foarte limitată”, a spus Tim Alderslade, directorul executiv al organismului industriei Airlines UK. “Este vorba despre cel mai rău lucru pe care guvernul l-ar putea face dacă scopul lor este de a relansa economia.”
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă