Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie şi Polonia anunţă măsuri pentru consolidarea cooperării lor

Premierul britanic Theresa May şi omologul său polonez Mateusz Morawiecki au anunţat joi măsuri vizând consolidarea colaborării lor pentru a lupta împotriva 'dezinformării ruse', relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

20.12.2018 - 20:45

'Am decis astăzi să ne apărăm democraţiile prin intermediul discuţiilor anuale privind activitatea ostilă a Rusiei şi printr-o colaborare mai strânsă între serviciile noastre de apărare şi de securitate', a declarat Theresa May, adăugând că prima discuţie de acest gen va avea loc la începutul anului viitor.

'Suntem profund îngrijoraţi de încercările Rusiei de a submina sistemul bazat pe reguli internaţionale',a mai spus premierul britanic.

'Vom împărtăşi de asemenea expertiza noastră pentru a înfiinţa o nouă unitate în Polonia care va contracara direct dezinformarea rusească', a afirmat May, în cadrul unei conferinţe de presă după întâlnirea cu omologul său la Londra.

Această unitate ar urma să permită identificarea rapidă a autorilor activităţilor ostile intereselor naţionale şi comerciale.

Totodată, şefa guvernului de la Londra a mulţumit Poloniei pentru sprijinul acordat după otrăvirea în martie la Salisbury, sudul Angliei, a fostului agent rus Serghei Skripal şi fiicei sale Iulia cu agent neurotoxic Noviciok. Londra a acuzat Rusia pentru acest caz, însă Moscova a negat orice implicare.

Marea Britanie şi Polonia, doi aliaţi NATO, au semnat un nou tratat de apărare şi securitate în urmă cu un an.

La Londra, cei doi şefi de guvern au mai vorbit de asemenea despre Brexit, Mateusz Morawiecki subliniind că acordul de ieşire din Uniunea Europeană încheiat la sfârşitul lunii noiembrie între Regatul Unit şi Bruxelles este 'benefic pentru ambele părţi'.

La rândul său, Theresa May a dat asigurări că polonezii care trăiesc în Marea Britanie - circa un milion de persoane - vor putea rămâne după Brexit, spunând în poloneză: 'Da, absolut, puteţi rămâne'.

Comentarii

loading...