Marea Britanie pregătește primele imunizări cu vaccin anti-Covid-19

Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 produs de companiile Pfizer și BioNTech și speră ca primele imunizări să fie făcute în 7 decembrie.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 29.11.2020 - 13:19

Marea Britanie urmează să aprobe la începutul săptămânii viitoare vaccinul produs de Pfizer și BioNTech iar livrarea primelor doze să înceapă imediat, potrivit unei informații a publicației Financial Times.

O primă comandă de 40 milioane de doze din vaccin a fost deja lansată după ce producătorii au anunțat că acesta are o eficacitate de 95% în prevenirea teribilului coronavirus care a dat peste cap toată planeta.

Viceministrul pentru afaceri Nadhim Zahawi a fost numit sâmbătă de premierul Boris Johnson drept responsabil cu distribuirea vaccinului anti-Covid-19.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale lucrează la evaluarea vaccinului Pfizer-BioNTech iar Guvernul i-a solicitat la sfârșitul săptămânii să evalueze și vaccinul contra Covid-19 produs de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, pentru care a lansat o comandă de 100 milioane doze.

Comentarii