Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie poate organiza un nou referendum privind apartenenţa la UE

Marea Britanie poate organiza un nou referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană, afirmă Nathalie Loiseau, ministrul francez al Afacerilor Europene.

Share

Rl online 0 comentarii

20.12.2018 - 17:22

"Există în continuare disponibilitatea organizării unui nou referendum, dar decizia le aparţine britanicilor, nu nouă", a declarat Nathalie Loiseau, citată de CNews.

Majoritatea cetăţenilor Marii Britanii vor organizarea unui nou referendum şi sunt favorabili rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, arată un sondaj de opinie comandat de postul tv Sky News. Conform sondajului, 53% dintre cetăţenii britanici vor organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, iar 36% se opun iniţiativei. De asemenea, 53% dintre britanici ar vota pentru rămânerea Marii Britanii în UE, 32% sunt favorabili ieşirii naţiunii din Uniunea Europeană fără niciun acord, iar 16% acceptă Acordul Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul.

Potrivit cotidianului The Times, doi consilieri ai premierului britanic Theresa May elaborează planuri privind organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Acordul pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi supus votului Camerei Comunelor în perioada 14-20 ianuarie, a anunţat premierul Theresa May. Premierul Marii Britanii i-a îndemnat pe deputaţi să voteze în favoarea "intereselor naţionale".

Theresa May a reiterat că se opune organizării unui nou referendum privind apartenenţa la Uniunea Europeană, argumentând că ar fi "erodată încrederea poporului britanic". Cetăţenii britanici s-au pronunţat la limită în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană în referendumul din 2016.

Comentarii