15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie nu îl va extrăda pe Julian Assange în SUA

Marea Britanie nu îl va extrăda pe Julian Assange în SUA

Judecătorul a blocat cererea din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea mintală a lui Assange și de riscul de sinucidere în SUA, scrie BBC. El suferă de depresie după ce și-a petrecut ultimii ani refugiat în sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra. Assange a fost arestat de autoritățile din Marea Britanie în aprilie 2019.

Autoritățile SUA au la dispoziție 14 zile pentru a depune un apel și se așteaptă să facă acest lucru.

Assange va fi dus înapoi la închisoarea Belmarsh – unde este ținut – și o cerere completă pentru eliberarea pe cauțiune va fi făcută miercuri. Avocatul său Ed Fitzgerald a declarat instanței că vor exista dovezi care să arate că Assange ar vrea să fugă.

Judecătorul de district Vanessa Baraitser a decis că, în timp ce procurorii americani au îndeplinit testele pentru ca Assange să fie extrădat pentru proces, SUA au fost incapabili să-l împiedice să încerce să-și ia viața.

Ea a subliniat că există dovezi că și-a produs singur răni și are gânduri suicidale și a spus: „Impresia generală este a unui om deprimat și, uneori, disperat, temător pentru viitorul său”.

În vârstă de 49 de ani, Assange este acuzat în SUA pentru publicarea a mii de documente clasificate în 2010 și 2011 despre operațiunile desfășurate în războaiele din Irak și Afganistan.

SUA susține că scurgerile au încălcat legea și au pus în pericol viața agenților care participau la operațiuni în țări cu care Statele Unite se aflau în conflict. Assange a luptat împotriva extrădării și spune că cazul este motivat politic și acuză ca va fi judecat pentru spionaj ceea ce ar însemna o pedeapsă ce poate ajunge până la 30 – 40 de ani de închisoare.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă