Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie îşi suspendă exporturile de arme către Turcia

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a anunţat marţi că Londra suspendă exporturile către Turcia de arme 'care ar putea fi utilizate' în ofensiva lansată de Ankara săptămâna trecută împotriva forţelor kurde în nordul Siriei, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

15.10.2019 - 16:22

Londra va 'supraveghea în mod foarte atent şi continuu' exporturile spre Turcia, a declarat Dominic Raab în Camera Comunelor.

Cât timp această fază de examinare este în curs, nu va fi acordat niciun nou permis de export de arme 'care ar putea fi utilizate în operaţiunile militare în Siria', a spus ministrul britanic.

Potrivit lui Raab, 'guvernul britanic îşi ia foarte în serios responsabilităţile în materie de export de armamente'.

Decizia Londrei arată că 'mulţi aliaţi din NATO sunt foarte critici şi condamnă operaţiunea militară în nordul Siriei', a afirmat secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, după o întrevedere în Downing Street cu prim-ministrul britanic Boris Johnson.

'Sunt profund preocupat de consecinţele (ofensivei) atât în ce priveşte lupta împotriva Daesh (Statul Islamic), cât şi suferinţa umană şi stabilitatea regiunii', a menţionat Stoltenberg, alăturându-se îngrijorărilor exprimate pe scena internaţională.

'Aşa cum ne temem, (ofensiva) a compromis serios securitatea şi stabilitatea regiunii', a subliniat şi Dominic Raab, apreciind că ofensiva Turciei slăbeşte lupta împotriva SI şi agravează situaţia umanitară în zonă.

Comentarii

loading...