Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie: Cel mai rapid ritm de creştere a salariilor din ultimul deceniu

Marea Britanie vede Cel mai rapid ritm de creştere a salariilor din ultimii 11 ani, arată datele publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), conform BBC

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

13.08.2019 - 18:50

Câştigurile totale, excluzând bonusurile, au crescut în ritm anual cu 3,9% în perioada aprilie-iunie 2019, de la 3,6%, depăşind estimările analiştilor, de 3,8%. Incluzând bonusurile, salariile au urcat cu 3,7% în trimestrul doi din 2019, în linie cu estimările analiştilor, şi în creştere faţă de 3,5% în mai. Este cel mai rapid ritm de creştere a salariilor din 2008 până în prezent.

Banca Angliei (BoE) se aşteaptă la un avans al salariilor de 3% la finalul acestui an. Din martie 2018, creşterea salariilor în Marea Britanie depăşeşte rata inflaţiei. 'Excluzând bonusurile, salariile reale au înregistrat cel mai rapid ritm de creştere din ultimii aproape patru ani, dar nivelul salarizării nu a revenit încă la vârful de dinaintea crizei', a apreciat Matt Hughes, statistician la ONS.

Oficiul Naţional de Statistică a anunţat că rata şomajului a urcat la 3,9% în trimestrul doi din 2019, de la la 3,8% în precedentele trei luni, când s-a înregistrat cel mai redus nivel din 1975. Aproximativ 1,33 milioane de persoane erau în şomaj la sfârşitul lunii iunie, în scădere cu 33.000. Numărul angajaţilor din Regatul Unit a crescut cu 115.000 în trimestrul doi din 2019, la nivelul record de 32,811 milioane. 

Comentarii

loading...