Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aeroportul Heathrow, Londra, Marea Britanie - 31 martie, 2020: Aeroportul gol în timpul epidemiei COVID-19. Sursa: shutterstock

Marea Britanie: carantină timp de 14 zile pentru toți călătorii

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

10.05.2020 - 01:17

Guvernul britanic a transmis companiilor aeriene că va introduce o perioadă de carantină de 14 zile pentru majoritatea persoanelor sosite din străinătate pentru a încerca să evite un al doilea vârf al pandemiei coronavirusului, a declarat sâmbătă o asociație care reprezintă companiile aeriene.
 
Companiile aeriene britanice, care reprezintă British Airways (ICAG.L), Easyjet (EZJ.L) și alte companii aeriene britanice, au declarat că mutarea necesită „un plan de ieșire credibil” și ar trebui revizuită săptămânal. Operatorii aeroportului au declarat că ar putea avea un impact „devastator” asupra industriei aviației și a economiei mai largi.

Planul de carantină a fost raportat pentru prima dată de ziarul The Times, care a declarat că premierul Boris Johnson va anunța duminică că pasagerii care sosesc pe aeroporturi și porturi, inclusiv britanicii care se întorc din străinătate, vor trebui să se autoizoleze timp de o săptămână de zile.
În conformitate cu măsurile care ar putea intra în vigoare la începutul lunii iunie, călătorii vor trebui să furnizeze adresa la care se vor auto-izola la sosire, a spus The Times.„Aceste măsuri vor ajuta la protejarea publicului britanic și la reducerea transmiterii virusului pe măsură ce trecem în următoarea fază a răspunsului nostru”, a declarat The Times, citată de o sursă guvernamentală.Biroul din Downing Street și Ministerul de Interne din Johnson au refuzat comentariile.

Duminică, Premierul Johnson este așteptat să anunțe următorii pași în lupta Marii Britanii pentru relansarea economie și ieșirea din izolarea care a ținut milioane acasă mai mult de șase săptămâni. Operatorii aeroportului au declarat că o carantină va produce daune provocate de pandemia industriei aviației, întrucât i-ar pune pe oameni să călătorească atunci când restricțiile de blocare sunt ridicate.„Carantina nu va avea doar un impact devastator asupra industriei aviației din Marea Britanie, ci și asupra economiei mai largi”, a spus Karen Dee, director executiv al Asociației Operatorilor Aeroporturilor.
„Dacă guvernul consideră că este nevoie de carantină din punct de vedere medical, atunci ar trebui să fie aplicat în mod selectiv, în urma științei, ar trebui să existe o strategie de ieșire clară, iar impactul economic asupra sectoarelor cheie ar trebui să fie atenuat.”
Companiile aeriene britanice au declarat că vor căuta asigurări că mișcarea este „condusă de știință” și că acestea ar avea nevoie de măsuri de sprijin pentru a se asigura că sectorul aviației trece prin perioada de carantină.
Times a scris că cei sosiți din Irlanda, Insulele Canalului și Insula Man vor fi scutiți de carantină, precum și șoferii de camioane care fac livrări cruciale. Acesta a spus că autoritățile vor efectua verificări la fața locului, iar cei care încalcă regulile vor fi supuși amenzilor sau deportării.
Marea Britanie a raportat 31.241 de decese cauzate de coronavirus iar ministrul mediului, George Eustice, a declarat că Johnson nu va anunța nicio schimbare dramatică a izolării Marii Britanii duminică.
Guvernul din Țara Galilor a anunțat vineri ajustări minore la izolarea impusă, ceea ce le-a permis oamenilor să exercite mai mult de o dată pe zi, iar grădinile să se redeschidă. Transmite Reuters.

Comentarii